Yazılım Nedir?
Yazılım elektronik aygıtların belirli bir işi yapmasını sağlayan programların tümüne verilen isimdir.
Yazılım Örnekleri:
*Paint
*Anti Virüs
*Word
*Excel
Kaç Tane Yazılım Türü Vardır?
Bilgisayar yazılımları kendi içlerinde geniş bir yelpazeye ayrılabilmesinden kaynaklı olarak üçe ayrılır. Bunlar; uygulama yazılımları, sistem yazılımları ve bilgisayar programlama araçları olarak sınıflandırılabilir.
1. İşletim Sistemi Yazılımları
Bilgisayar, tablet, akıllı telefonlar gibi teknolojik aletler açıldığı andan itibaren kapandığı zamana kadar görev yapan geniş çaplı yazılımdır. İşletim sistemi, kullanılan teknolojik aletler açılır açılmaz devreye girer ve otomatik olarak beleğe yükler. İşletim sistemi, bulunmayan teknolojik aletlerde çalışması mümkün olamaz. Yani işletim sistemi yazılımları olmazsa, donanımlar çalışmaz.
İşletim Sistemi Yazılımları Örnekleri:
*Vista
*Macos
*Windows Mobile
*Pardus
2. Uygulama Yazılımları
İşletim sistemi yazılımları ile uyumlu bir şekilde çalışan ve bilgisayar, tablet gibi uyumlu elektronik aletlere yüklenebilen, çalışan programlara, uygulama yazılımı adı verilmektedir. Uyumlu olduğu sistem yazılımları ile entegreli ve bağlı bir şekilde çalışmaktadır.
Uygulama Yazılımları Örnekleri:
*Photoshop
*Office Programları
*Flash
*Winamp
3. Proglamlama Yazılımları
İşletim yazılımlarının ve uygulama yazılımlarının oluşturulması,bu oluşturulan yazılımlar ile uyumlu, kullanılabilir elektronik veya teknolojik aletler içerisine yüklenmesi ve kullanılmaya hazır hale getirilmesi için gerekli olan programlardır.
Programlama Yazılımları Örnekleri:
*Java
*Phyton
*C#
*C++
Detaylı Bilgi İçin:
Yorumlar
Yorum Gönder